brda_orehek_tomaz_penko2.jpg

S kolesom med Nanoškimi ledeniki

KDAJ: sobota, 24.08.2019

TRAJANJE: 6-7 ur
DOLŽINA: 60 km
VZPON: ca 1.600 vm
PODLAGA: makadam, kolovoz, asfalt
TEŽAVNOST: kondicijsko zahtevna tura, vzpon V3, spust V3

OBVEZNA OPREMA:
tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada, rokavice, očala, primerna oblačila (rezervna), rezervna zračnica primerna kolesu, tlačilka, zadostna količina hrane in pijače (v ceno ture je vključen topli obrok v Vojkovi koči na Nanosu).

KRATEK OPIS:
Od kozolca »Toplar«, mimo katerega je potekala t.i. »Jamborna cesta« nas čaka najprej 3 km vožnje po asfaltu do vasi Bukovje, kjer zavijemo v gozdove Nanosa. Po makadamski cesti se blago vzpenjamo cca 22 km do ledenikov. Nato še 9 km do naše najvišje točke 1.250 vm. Ob povratku nas čaka še nekaj vzpona in seveda obiščemo tudi “Mitkota” nato pa cca 18 km spusta do naše izhodiščne točke.PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Cena vodene ture je 20€, topli obrok v Vojkovi koči je vračunan v ceno. Prijave so obvezne na telefonu 041 208 387, do petka, 23.08.2019, do 12. ure. Število prijav je omejeno.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varnosodelovanje. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnika ture.

 

 

Dogodek na FB