skocjan_tomaz_penko2.jpg


Prvi koraki v digitalno fotografijo – 5 urni tečaj

»Prvi koraki v digitalno fotografijo« je hitri osnovni tečaj digitalne fotografije primeren za vse, ki ste šele začeli ali nameravate začeti s fotografiranjem, ste kupili digitalni fotoaparat in bi ga želeli bolje spoznati ali se šele odločate za nakup.


Vsebina tečaja »Prvi koraki v digitalno fotografijo«:

 • komponente digitalnega fotoaparata
 • osnovni fotografski pojmi
 • osnovne funkcije digitalnega fotoaparata
 • uporaba zaslonke, časa, ISO, bliskavice, …

Vabljeni tudi takšni, ki ste vse navedeno že osvojili v preteklosti in menite, da potrebujete le kratko osvežitev. 5 urni tečaj »Prvi koraki v digitalno fotografijo« poteka v skupini in zajema dve srečanji po 2,5 uri. Tečaj lahko podaljšate v »Delavnico digitalne fotografije«. 

 

Delavnica digitalne fotografije – 15 ur

Delavnica digitalne fotografije je osnovni tečaj digitalne fotografije namenjen vsem, ki ste začeli ali nameravate začeti s fotografiranjem in že imate digitalni fotoaparat, ki omogoča nastavitve ter se želite podrobneje seznaniti tako s funkcijami digitalnega fotoaparata kot tudi preizkusiti pravila fotografiranja v praksi.


Vsebina »Delavnice digitalna fotografij«:

 • komponente digitalnega fotoaparata in osnovni fotografski pojmi
 • funkcije digitalnega fotoaparata (zaslonka, čas, ISO, bliskavica, …) ter njihova uporaba
 • osnovna pravila fotografiranja – kompozicija in najpogostejše napake
 • osnove portretne, arhitekturne, športne, makro in nočne fotografije
 • delo na terenu - praktična uporaba zaslonke, časa, zaklopa, ISO, …  (portret, narava, arhitektura)
 • pregled fotografij iz terena in strokovni komentar
 • arhiviranje in osnovna obdelava fotografij v programu Adobe Lightroom

Delavnica zajema 6 srečanj v skupini, 5x v učilnici (12 ur) in 1x na terenu (min 3 ure). Delavnica se lahko podaljša v »Specializirano delavnico digitalne fotografije za napredne uporabnike«.


Tečaj in delavnico vodi fotograf z več kot 20 letnimi izkušnjami Tomaž Penko.


Tečaj ali delavnica digitalne fotografije je lahko tudi lepo darilo, za vas ali vaše najdražje. Pišite in poslali vam bomo darilni bon.


Več informacij na tel. št.: 041 208 387 ali e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


Število udeležencev omejeno. Minimalno 4 in maksimalno 12 (zaradi zagotovitve kvalitetnega prenosa znanja).

 

Specializirane delavnice digitalne fotografije za napredne uporabnike (celodnevne)

Specializirane delavnice digitalne fotografije za napredne uporabnike so namenjene vsem, ki ste že vešči tako digitalnega fotoaparata kot tudi pravil fotografiranja in se želite dodatno izpopolniti za zahtevnejšo fotografijo.

Delavnice se izvajajo na terenu in so organizirane specialistično glede na posamezno temo, kot na primer: portretna fotografija, arhitekturna fotografija, športna fotografija, makro fotografija, studijska fotografija in/ali nočna fotografija.

Specializirane delavnice digitalne fotografije za napredne uporabnike se izvajajo v skupini kot eno ali dvodnevne delavnice in zajemajo aktivno fotografiranje na terenu (4-5 ur) in pregled ter komentiranje fotografij (2-3 ure).


Delavnico vodi fotograf z več kot 20 letnimi izkušnjami Tomaž Penko.


Več informacij na tel. št.: 041 208 387 ali e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


Pri vseh tečajih ali delavnicah je število udeležencev omejeno. Minimalno 4 in maksimalno 12 (zaradi zagotovitve kvalitetnega prenosa znanja). Kraj in čas poteka specializirane delavnice je odvisen od razpisane teme in letnega časa.

V okviru študijskega krožka, katerega smo poimenovali PREMIK, bomo skušali tekom krožka ujeti drugačnost. Prvo srečanje je že zanami, tekom prvega srečanja so se udeleženci podučili o preskoku iz analogne fotografije na digitalno, pogovorili smo se o zaslonki, času in o funkcijak, katere so na aparatu že standart (AUTO, P, TV, AV). Kaj še uravnavamo z zaslonko in zakaj je ISO standard ... v fotografiji samo ISO .. :) Pa čeprav je tudi že standar.

Preberite več: Študijski krožek "PREMIK", kjer bomo v foto...

Vedno bol in bolj se srečujemo s tem, da so naši digitalni fotoaparati postali odvečna krama v naši počitniški prtljagi. In če si želimo olajšati potovanje "Kje imaš fotoaparat? Joj v sobi sem ga pozabu." nam vedno večkrat (ali prevečkrat) priskoči v pomoč zelo koristen naš mobilni telefon "Pusti ne boš hodu zdej nazaj! Mam telefon!". Se odločimo, da pustimo vso fotografsko kramo doma! Še vedno pa ostaja kar nekaj pravil, mimo katerih ne moremo, da nam nebi uspela "odlična" fotografija. Z pomočjo vašega mobilnega telefona, vas bom popeljal v čudoviti svet fotografije, kolikor ga lahko zajamemo z mobilnim telefonom.

 

Kaj vse bomo spoznali na "Android fotografska delavnica":

- analogna fotografije in preskok v digitalno

- iz digitalnega fotoaparata na mobilni telefon

- hitre osnove fotografije: čas, zaslonka, globinska ostina, iso, ...

- osnove kompozicije fotografije: zlati rez, pravilo tretin, ...

- spoznavanje aplikacije za fotografiranje na vašem mobilnem telefonu (Android)

- spoznavanje aplikacije za obdelavo fotografije navašem mob. telefonu (Android)

- prenos fotografije iz vašega mob. telefona, vašemu prijatelju ali v arhiv (Android)

 

Obvezna (fotografska oprema): mobilni telefon z operaciskim sistemom Android.